Mirjam Hulzebos

Mijn naam is Mirjam Hulzebos. Ik woon samen met Hedzer Jacobi in Friesland in de buurt van Leeuwarden. Mijn dochter Sara is bij ons thuis overleden op 18 oktober 2021, met ons en al haar zussen om haar heen. Zij is 18 jaar geworden.

Sara was de jongste van vier dochters en Hedzer heeft een zoon en een dochter. Sara’s vader is overleden.

Sara heeft, na jaren worstelen met het leven, jaren vol depressies, zelfbeschadiging en suïcidepogingen, euthanasie gekregen van Kit Vanmechelen via Expertisecentrum Euthanasie. Zij en de verpleegkundige van het Expertisecentrum hebben Sara en ons in het laatste half jaar van haar leven met veel begrip en empathie begeleid. 

Bij het evaluatiegesprek overhandigde Kit mij twee columns van Menno Oosterhoff (‘Je kind laten gaan’ en ‘Ik hoop dat ze overlijdt’). Die blogs waren enorm troostrijk voor mij. Er was herkenning en erkenning. Menno citeert ouders die precies omschrijven wat ik gevoeld had en waar ik me zo alleen, eenzaam en door de hulpverlening onbegrepen bij had gevoeld.

Kit polste in dat gesprek ook of ik open stond voor contact met andere ouders en zo is het begonnen. 

Ik ben heel dankbaar dat deze oudergroep op mijn pad is gekomen. Ik ervaar het contact met andere ouders als lichtpuntjes in een tijd van rouw. 

Wil je ook in contact komen, zoek je een luisterend oor, herkenning of wil je je verhaal kwijt? Via het contactformulier kan je een gesprek aanvragen. We zijn er graag voor je.

Mirjam

Lees hier ons verhaal over Sara

Nieuwsbrief ontvangen?

Wil je graag op de hoogte blijven van onze activiteiten? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.