Onze verhalen

In de zomer van 2021 overleed Denise de Ruijter, 21 jaar oud. Na een jong leven vol drukte in het hoofd, paniekaanvallen, psychoses en opnames in GGZ-instellingen, was ze moegestreden. De hulp van Expertisecentrum Euthanasie kwam later dan haar lief was, maar bood uiteindelijk de langgekoesterde uitkomst.
Sara heeft, na jaren worstelen met depressies, zelfbeschadiging en suïcidepogingen, op 18 oktober 2021 euthanasie gekregen van een psychiater van Expertisecentrum Euthanasie. Sara is 18 jaar geworden.
Na een 16 jaar lange weg in de psychiatrie met vele opnames, gesloten afdelingen, isoleer, suïcide pogingen, ziekenhuis opnames enz. heeft Esther op 10 december 2021 op 33 jarige leeftijd euthanasie gekregen. Psychiater Menno Oosterhoff schreef meerdere blogs over Esther.
Voor Tomas betekent leven lijden met een lange ij. Toen zijn artsen het erover eens waren dat er geen behandeling meer mogelijk is, kreeg Tomas in februari 2021 van zijn huisarts toestemming voor euthanasie. Tomas is 23 jaar geworden.

Nieuwsbrief ontvangen?

Wil je graag op de hoogte blijven van onze activiteiten? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.